ZIMNÍ ZELENINOVÝ SALÁT S CHLORELLOU

Tento salát máme v chladném zimním období velmi rádi v různých obměnách. Je lahodný a krásně zahřeje.

Suroviny:

-150g quinoy
– 3 mrkve
– 1/4 kapusty
– sůl
– voda

Zálivka:

– 1 zralé avokádo
– 2 polévkové lžíce olivového oleje
– 1 čajová lžička plnotučné hořčice (používám bez kurkumy kvůli alergii)
– šťáva z 1/2 citronu
– 1 lžíce agávového sirupu (nebo jiného sladidla)
– 1/2 čajové lžičky soli
– 1 vrchovatá čajová lžička sypké chlorely GW
Jako přílohu jsem použila ředkvičky, rukolu a trochu zelí promačkaného se solí a mletým kmínem. (Nemusí být, použijte cokoliv, co máte rádi. 😉)
Salát jsem posypala nastartovanými slunečnicovými semínky (namočenými ve vodě přes noc).

Postup:

Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Kapustu omyjte, zbavte škaredých listů a nakrájejte na tenké proužky.
Dejte krátce oblanšírovat do hrnce s mírně osolenou vodou. Stačí 3-4minutky ve vroucí vodě (nebo na pařáčku). Pak nechte odklopenou zeleninu trochu zchladnout, ať zůstane pěkně akorát křupavá a není rozvařená.
Vodu ze zeleniny slejte do 2.hrnce a vložte do ní propláchnutou quinou (v sítku ji propláchnu studenou vodou.). Popř. dolejte trochu vody, je-li jí málo.
Vařte 12 minut a poté nechte ještě 5 minut pod pokličkou. Quinoa vsákne ještě dost tekutiny. A co nevsákne, slejte.
Měkké avokádo rozpulte, vydloubněte pecku a lžící vyberte do talíře nebo mělké misky. Rozmačkejte vidličkou a přidejte ostatní ingredience na zálivku.
Dobře vše promíchejte.
Zchladlou quinou smíchejte se zeleninou a se zálivkou.
Ozdobte čerstvou zeleninou, posypte slunečnicovými semínky a nechte si chutnat!!! 👌
Jsem máma tří dětí a miluju tvořit v kuchyni. Díky změně stravy jsme se zbavili atopického ekzému a dnes pomáhám dalším najít cestu ke zdraví i svobodě. Můj příběh si přečtěte zde:Můj příběh si přečtěte zde:>>
  • Chcete změnit své stravování k lepšímu?

    Stáhněte si eBook zdarma a vydejte se se mnou na cestu k lepšímu a plnějšímu zdraví!

  • Nejnovější články
  • Kategorie
  • Potkáme se Facebooku