Já vím, že svátek matek už byl, ale mě vždycky přijdou nejlepší nápady až v ten den.
Nic není ale ztraceno, bude ještě den otců! Na svátky a narozeniny se taky může tento recept hodit…
Krém:
-1 plechovka kokosového krému (vychlazeného v lednici několik hodin)
– cca 80g hořké čokolády 70% a víc (dala jsem mix 70% a 85%)
– 2 polévkové lžíce kokosové pasty
– v případě, že je to na Vás moc hořké, tak 1 polévková lžíce xylitolu.
– 1 pytlíček řepy GW
– 1 polévková lžíce sypké chlorelly GW
Do rendlíku dejte pouze tuhou bílou krémovou část z plechovky kokosového krému. (Čirou tekutinou ne, nechte třeba do smoothie nebo do kaše…), přidejte kokosovou pastu a čokoládu a na mírném plameni opatrně zahřívejte za stálého míchání do úplného rozpuštění surovin a jejich spojení. Nevařte!!!
Nechte trochu vychladnout a vmíchejte prášek chlorelly a řepy GW. Přelejte do misky a nechte ztuhnout v lednici aspoň 30 -60 minut (nebo v mrazáku, jestli spěcháte).
Vyndejte z lednice ztuhlý krém. Pokud je moc tvrdý, nechte chvíli zase změknout.
Nabírejte lžičkou a tvořte malé hrudky na tác pokrytý pečícím papírem.
Hrudky dejte opět na 30 minut ztuhnout do mrazáku.
Připravte si zatím na obalení:
– Smíchejte kakao se skořicí ve vyšší misce.
– Nebo rozpusťte cca 80g hořké čokolády se 2 plnými čajovými lžičkami kokosového oleje v misce ve vodní lázni (=nalámejte čokoládu na kousky do misky s kokosovým olejem, misku postavte do rendlíku s vodou a zahřívejte na sporáku, dokud se suroviny nerozpustí a za občasného promíchání pěkně spojí). Pak vyjměte misku z vodní lázně a nechte trošku vychladnout. Můžete stejně jako já přidat čajovou lžičku sypké chlorelly GW a zamíchat.
Ještě jsem najemno nasekala hrst pekanových ořechů a můžete jít na zdobení…
Ztuhlé hrudky vyndejte a obalte v misce s kakaem a skořicí.
Nebo zapíchněte na vidličku, popř špízovou kovovou jehlu a namočte do čokolády, párkrát otočte, aby čokoláda nekapala, rychle chladem ztuhne a dejte zpět na tác a posypte nasekanými pekárny.
Skladuje v uzavřené nádobě v lednici. Nejlepší jsou pěkně vychlazené a věřte mi, že zmizí velmi rychle, takže asi nemá cenu psát, že v mrazáku vydrží klidně i měsíc.
Jsem máma 3 dětí na mateřské, kreativní improvizátorka v oblasti vaření. Díky změně stravování jsem dokázala vyřešit svůj celoživotní boj s atopickým exémem u sebe i svých dětí.
Ukazuji lidem s atopickým exémem a potravinovými intolerancemi cestu k zdravému a hravému zbůsobu stravování, který jim pomůže zlepšit jejich energii a harmonizovat chuťové pohárky i celé tělo a kůži.
Můj příběh si přečtěte zde:Můj příběh si přečtěte zde:>>
Vaše osobní údaje (jméno, e-mailová adresa) jsou u mě v bezpečí a budu je na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů, které vycházejí z české a evropské legislativy.
Stisknutím tlačítka vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním potřebným pro zaslání eBooku a dalších newsletterů ode mě, které se budou týkat souvisejícího tématu.
Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na tlačítko ODHLÁSIT v každém zaslaném e-mailu.