SLANÝ KOLÁČ SE ŽAMPIONY A RUKOLOU

Těsto:

100 g kukuřičné mouky
100 g rýžové mouky
1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva
60 ml olivového oleje
cca 80 ml studené vody
½ lžičky soli

Náplň:

1 červená cibule
10 žampionů
1 stroužek česneku
1 uzené tofu
1 lžíce olivového oleje
50 g rukoly
1 rostlinná smetana na vaření
2 vejce
sůl

Postup:

Smíchejte rýžovou mouku s kukuřičnou, kypřícím práškem a solí. Přidejte olej a vodu a dobře prohnětejte.
Každá mouka se chová trochu jinak a jinak saje. Proto pokud se vám těsto stále drolí, přidejte vody.
Je-li těsto moc lepivé, přisypte trochu mouky.
Vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet alespoň 30 minut v lednici.
Cibuli nakrájejte na proužky a žampióny a česnek na plátky. Na pánvi rozehřejte olej a na něm opečte cibuli s žampiony a česnekem.
Troubu si předehřejte na 180 °C.
V míse ušlehejte smetanu s vejci, nastrouhaným tofu najemno a solí.
Těsto vmačkejte do formy a nezapomeňte ani na okraje. Pak propíchejte dno vidličkou. Dejte péct na 10 minut do předehřáté trouby.
Po uplynulé době vyndejte formu s předpečeným těstem z trouby. Na těsto navršte omytou a okapanou rukolu a orestované žampiony s cibulí a česnekem. Zalijte smetanovou směsí s tofu a dejte péct na dalších 20 minut.
Koláč je hotový propečený dozlatova, když se trochu oddělují okraje těsta od formy.
Servírujte za tepla, či po studenu se snítkou čerstvé rukoly a kouskem zeleniny.
Dobrou chuť 👌
Jsem máma 3 dětí na mateřské, kreativní improvizátorka v oblasti vaření. Díky změně stravování jsem dokázala vyřešit svůj celoživotní boj s atopickým exémem u sebe i svých dětí. Ukazuji lidem s atopickým exémem a potravinovými intolerancemi cestu k zdravému a hravému zbůsobu stravování, který jim pomůže zlepšit jejich energii a harmonizovat chuťové pohárky i celé tělo a kůži. Můj příběh si přečtěte zde:Můj příběh si přečtěte zde:>>
  • Chcete změnit své stravování k lepšímu?

    Stáhněte si eBook zdarma a vydejte se se mnou na cestu k lepšímu a plnějšímu zdraví!

  • Nejnovější články
  • Kategorie
  • Potkáme se Facebooku