Kokosové řezy 🥥

Dnes mám pro Vás super tip na rychlý  a šťavnatý řez, třeba pro návštěvu na nedělní odpoledne nebo jen tak, když Vás hodí mlsná a nemáte doma mouku, jen zbytek kokosu přezrálý banán, vejce a trochu čokolády. Dá se s tím vyčarovat opravdu skvělý dezert!

Recept na těsto:

Na malou formu 30x10cm

– 2 vejce 🥚

– 1 přezrálý banán 🍌

– 200 g kokosového jogurtu

– 50 g strouhaného kokosu 🥥

– 50 g agávového sirupu

– 50 g hořké čokolády 70%

(- pečící papír)

Postup:

Pokud chcete dávku na malý plech udělejte rovnou dvojitou dávku těsta.

Předehřejte si troubu nna180°C.

Vejce, banán, kokos, sirup a jogurt dejte do mixéru a mixujte pořádně do hladka.

Pečící papír zmuchlejte a rozdělejte, vyložte jím formu, bude lépe poslouchat.

Těsto nalejte do formy a posypte najemno nasekanou kvalitní čokoládou.

Dejte do trouby a pečte do zezlátnutí okrajů 30 – 40 minut.

Před krajním nechte vychladnout, bude to lépe držet pohromadě.😉

Druhá trochu zdlouhavější varianta, ale luxusnější je, že upečete řez bez čokolády nahoře, ale polejete upečený řez čokoládou až po upečení a vychladnutí.

Na polevu:

– 1 tabulku hořké čokolády

– 2 polévkové lžíce tekutého kokosového oleje

– 1 čajová lžička sypké chlorelly (může být i bez)

Připravte kastrůlek s vodou, do nějž postavíte nějakou misku, která snese i var, ideálně třeba z varného skla… Do misky dejte nalámanou čokoládu a kokosový olej a postupně zahřívejte a promíchávejte, až se čokoláda pěkně celá rozpustí a spojí s olejem.

Před naléváním na řez vyndejte z rendlíku, nechte vychladnout na teplotu těla cca a přimíchejte práškovou chlorellku.

Pak rovnoměrně polejete vychlazený řez a necháte opět ztuhnout v chladu. V mrazáku stačí 10-20minut, v lednici hodinu dvě, pokud to vydržíte. 😉

Tip: Krájet doporučuji vroubkovaným nožem namočeným v horké vodě. Čokoláda se nebude lámat a praskat.

 

Jsem máma 3 dětí na mateřské, kreativní improvizátorka v oblasti vaření. Díky změně stravování jsem dokázala vyřešit svůj celoživotní boj s atopickým exémem u sebe i svých dětí. Ukazuji lidem s atopickým exémem a potravinovými intolerancemi cestu k zdravému a hravému zbůsobu stravování, který jim pomůže zlepšit jejich energii a harmonizovat chuťové pohárky i celé tělo a kůži. Můj příběh si přečtěte zde:Můj příběh si přečtěte zde:>>
  • Chcete změnit své stravování k lepšímu?

    Stáhněte si eBook zdarma a vydejte se se mnou na cestu k lepšímu a plnějšímu zdraví!

  • Nejnovější články
  • Kategorie
  • Potkáme se Facebooku