Dnes mám pro Vás super tip na rychlý a šťavnatý řez, třeba pro návštěvu na nedělní odpoledne nebo jen tak, když Vás hodí mlsná a nemáte doma mouku, jen zbytek kokosu přezrálý banán, vejce a trochu čokolády. Dá se s tím vyčarovat opravdu skvělý dezert!
Na malou formu 30x10cm
– 2 vejce 🥚
– 1 přezrálý banán 🍌
– 200 g kokosového jogurtu
– 50 g strouhaného kokosu 🥥
– 50 g agávového sirupu
– 50 g hořké čokolády 70%
(- pečící papír)
Pokud chcete dávku na malý plech udělejte rovnou dvojitou dávku těsta.
Předehřejte si troubu nna180°C.
Vejce, banán, kokos, sirup a jogurt dejte do mixéru a mixujte pořádně do hladka.
Pečící papír zmuchlejte a rozdělejte, vyložte jím formu, bude lépe poslouchat.
Těsto nalejte do formy a posypte najemno nasekanou kvalitní čokoládou.
Dejte do trouby a pečte do zezlátnutí okrajů 30 – 40 minut.
Před krajním nechte vychladnout, bude to lépe držet pohromadě.😉
Druhá trochu zdlouhavější varianta, ale luxusnější je, že upečete řez bez čokolády nahoře, ale polejete upečený řez čokoládou až po upečení a vychladnutí.
– 1 tabulku hořké čokolády
– 2 polévkové lžíce tekutého kokosového oleje
– 1 čajová lžička sypké chlorelly (může být i bez)
Připravte kastrůlek s vodou, do nějž postavíte nějakou misku, která snese i var, ideálně třeba z varného skla… Do misky dejte nalámanou čokoládu a kokosový olej a postupně zahřívejte a promíchávejte, až se čokoláda pěkně celá rozpustí a spojí s olejem.
Před naléváním na řez vyndejte z rendlíku, nechte vychladnout na teplotu těla cca a přimíchejte práškovou chlorellku.
Pak rovnoměrně polejete vychlazený řez a necháte opět ztuhnout v chladu. V mrazáku stačí 10-20minut, v lednici hodinu dvě, pokud to vydržíte. 😉
Tip: Krájet doporučuji vroubkovaným nožem namočeným v horké vodě. Čokoláda se nebude lámat a praskat.