Proč jsem se rozhodla psát blog?

V podstatě odjakživa mě baví objevovat nové obzory v kuchyni a při vaření. Baví mě to a mám ráda zdravou a vyváženou stravu. A taky mě baví psaní a focení. 😉

Postupem času jsem zjistila, že mi tenhle způsob vaření a stravování prospívá a chutná více než česká klasika.

Od dětství mám totiž potíže s atopickým ekzémem, alergiemi na všechno možné a astmatem. A zjistila jsem, že stravou se dají tyto potíže zmírnit, zlepšit i vyléčit.

Protože jsme tím, co do sebe přijímáme.

A na té základní hmotné rovině nás to, co jíme ovlivňuje opravdu velmi.

A protože vím, že s ekzémem a různými potravinovými intolerancemi v dnešní době bojuje spousta lidí, kteří hledají cestu, jak žít lepší a kvalitnější život, prostě jak být zdraví, rozhodla jsem se sdílet svůj příběh a své recepty a tipy, jak si poradit v kuchyni, když máte třeba jen malé zkušenosti s vařením nebo s alternativními potravinami.

Začít vařit zdravě není vůbec těžké.

Jde o to se jen rozhodnout a zkusit to.

Já jsem si našla postupně cestu od makrobiotiky ke svému stylu, který vyhovuje mě i mé rodině. Dvě z mých tří dětí mají bohužel totiž ekzém po mě, takže jsem to prostě potřebovala řešit.

Jak vyléčit nejen svou kůži?

Tím řešením se stalo vyloučení tzv. bílých jedů z našeho jídelníčku (bílé mouky, cukru a mléčných výrobků) a zařazení kvalitních certifikovaných zelených potravin Green Ways, chlorelly a mladého ječmene. V neposlední řadě jsme samozřejmě postupně přišli i na to, které potraviny komu vadí a dočasně je vynechali z našeho jídelníčku.

Atopický ekzém je totiž velmi individuální záležitost a každý to může mít trochu jinak. Ale jsou zde principy, které platí u všech stejně a to je přesně to, o co bych se s vámi chtěla postupně ve svých článcích a receptech podělit.

A co platí u všech stejně je, že je potřeba řešit tento zdravotní problém zevnitř, od jeho vnitřích příčin.

Dobrou zprávou je, že cesta ven z problémů existuje!!!

A já bych vám na této cestě byla ráda světlem naděje a pomocnou rukou, budete-li chtít.

Jsem máma 3 dětí na mateřské, kreativní improvizátorka v oblasti vaření. Díky změně stravování jsem dokázala vyřešit svůj celoživotní boj s atopickým exémem u sebe i svých dětí. Ukazuji lidem s atopickým exémem a potravinovými intolerancemi cestu k zdravému a hravému zbůsobu stravování, který jim pomůže zlepšit jejich energii a harmonizovat chuťové pohárky i celé tělo a kůži. Můj příběh si přečtěte zde:Můj příběh si přečtěte zde:>>
  • Chcete změnit své stravování k lepšímu?

    Stáhněte si eBook zdarma a vydejte se se mnou na cestu k lepšímu a plnějšímu zdraví!

  • Nejnovější články
  • Kategorie
  • Potkáme se Facebooku