Švestková zmrzlina

Suroviny:

– 400 g švestek
– 100 ml vody
– 80 g xylitolu
– 2 hvězdičky badyánu
– 2 svitky skořice
– 5 hlaviček hřebíčku
– 1 kelímek smetany ke šlehání Rama crema 31%
– 1 sáček brusinky GW nebo borůvky GW, podle chuti. (Pokud chceš použít stejně kvalitní produkty, mrkni sem.)

Postup:

Vypeckované švestky dejte do hrnce spolu s vodou, xylitolem a kořením. Přiveďte k varu a vařte 5 až 10 minut, dokud švestky nezměknou a odstavte ze zdroje tepla.
Nechte směs vychladnout (ideálně do druhého dne, aby se chutě dobře propojily), poté vyjměte koření a vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka s práškem brusinky GW. Přimíchejte ušlehanou smetanu a směs dejte do mrazáku a každou hodinu promíchejte – zmrzlina bude tuhá přibližně za 4 hodiny nebo nechte přes noc – konzistence bude trochu tužší, ale když po vyndání z mrazáku necháte zmrzku trochu povolit, tak naberete i pěkné kopečky kulatou zmrzlinovou lžící.
😋
PS: Tato dávka se v pohodě vejde do plastové vaničky od kupované zmrzliny v obchodě.
Jsem máma tří dětí a miluju tvořit v kuchyni. Díky změně stravy jsme se zbavili atopického ekzému a dnes pomáhám dalším najít cestu ke zdraví i svobodě. Můj příběh si přečtěte zde:Můj příběh si přečtěte zde:>>
  • Chcete změnit své stravování k lepšímu?

    Stáhněte si eBook zdarma a vydejte se se mnou na cestu k lepšímu a plnějšímu zdraví!

  • Nejnovější články
  • Kategorie
  • Potkáme se Facebooku